Sneeuwpop cupcakes met marshmallows

Sneeuwpop cupcakes met marshmallows

Nagerechten

  • 12

    Aantal personen

  • Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 150 gram roomboter
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • snuf zout
  • VOOR DE TOPPING
  • 250 gram suiker
  • 4 eiwitten
  • 80 ml water
  • 12 marshmallows
  • Fondant voor de oogjes, sjaaltjes en neusjes
  • Spuitzak
  • Optioneel: gasbrandertje

Bereidingswijze

1. Bak de cupcakes door de suiker en boter luchtig te mixen, de eieren één voor één toe te voegen en tot slot het bakmeel, zout en de vanille erdoor te mixen. Bak de cupcakes voor 25 minuten af op 170 graden.

2. Maak ondertussen de marshmallow fluf die als basis-toef gaat dienen. Dit doe je door het water samen met 200 gram suiker langzaam aan de kook te brengen. Dit laat je 2 minuten koken tot er een stroop ontstaat. Blijf goed roeren.

3. Klop de overige 50 gram suiker met de 4 eiwitten stijf. Vervolgens voeg je de stroop heel langzaam toe aan de eiwitten. Mix net zo lang tot het mengsel is afgekoeld tot kamertemperatuur.

4. Vul een spuitzak met de marshmallow fluf. Spuit met een glad spuitmondje het 'lichaam' van het sneeuwpopje.

5. Plaats de marshmallows als hoofd op de witte toef. Eventueel kun je de toef nog ietsje aanbranden met een gasbrandertje.

6. Versier de sneeuwpopjes met marsepein of fondant: de oogjes, de neus en de sjaal.