Spaghetti met gegrilde sperziebonen en amandelpesto

Spaghetti met gegrilde sperziebonen en amandelpesto

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 400 g spaghetti
  • 500 g sperziebonen, schoongemaakt
  • 100 ml olijfolie extra vierge
  • 50 g geroosterde ongezouten amandelen
  • 1 bosje basilicum (15 g)
  • 1 teen knoflook
  • 3 el geraspte Parmezaanse kaas
  • - staafmixer

Bereidingswijze

1. Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2. Schakel de grill in en verwarm voor tot 220 ºC. Meng de sperziebonen met 3 el olijfolie. Gril de sperziebonen in porties in 6-8 min. beetgaar.

3. Pureer intussen voor de pesto de amandelen met de basilicum, de knoflook en de resterende olijfolie. Roer de Parmezaanse kaas erdoor.

4. Giet de spaghetti af. Meng de spaghetti met de pesto en de gegrilde sperziebonen. Schep de spaghetti op een schaal of 4 borden en serveer met extra geraspte Parmezaanse kaas.

Tip: Lekker met een tomaten-olijvensalade.

Benodigde Tefal producten