Spinazie-fetaburger met tzatziki

Spinazie-fetaburger met tzatziki

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • Kosten

  • Gemiddeld

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 500 g kikkererwten (uit blik), uitgelekt
  • 75 g spinazie, harde steeltjes verwijderd
  • 100 g feta
  • 3 tenen knoflook
  • 6 el volkoren bloem
  • 2 takjes dille
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 12 zwarte Griekse olijven zonder pit (Kalamata)
  • 4 harde broodjes
  • 2 tomaten, in plakjes
  • - keukenmachine of staafmixer met hakmolen, 4 satéprikkers

Bereidingswijze

1. Maal de kikkererwten in de keukenmachine of in porties in de hakmolen fijn. Hak 50 g spinazie fijn. Verkruimel de feta.

2. Schep het kikkererwtenmengsel in een kom. Pers of rasp 2 tenen knoflook erboven. Voeg de spinazie, de feta, de bloem en zout en peper naar smaak toe en meng tot een stevige massa.

3. Vorm met natte handen van het mengsel 4 dikke burgers, van zeker zo’n 3 cm dikte omdat het deksel van de grill de burgers nog platter drukt.

4. Schakel de grill in en verwarm voor tot 240 ºC. Gril de spinazie-fetaburgers in 2 porties in 6 min. bruin en gaar.

5. Hak intussen de dille fijn. Doe de yoghurt in een kommetje. Rasp of pers de laatste teen knoflook erboven. Roer de knoflook met de dille door de yoghurt. Breng de tzatziki op smaak met zout en peper. Rijg de olijven aan de prikkers.

6. Snijd de broodjes open. Beleg de onderste helften met de rest van de spinazie en de plakjes tomaat. Leg er de spinazie-fetaburgers op. Schep op elke burger wat tzatziki. Dek af met de bovenste helften van de broodjes en steek door elke burger een olijvenprikker.

Tip: Laat de burgers uit de grill 1 min. rusten zodat ze extra stevig worden.

Benodigde Tefal producten