Tagliatelle met zalm in pestokorst

Tagliatelle met zalm in pestokorst

Hoofdgerechten

  • 2

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Erg makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 250 gram (verse) tagliatelle
  • 2 stukjes zalm á 125 gram
  • 150 gram crème fraîche
  • 150 gram champignons
  • 200 gram spinazie
  • 4 el pesto
  • 1 el pijnboompitjes
  • 2 el panko (Japans broodkruim)
  • Parmezaanse kaas
  • Zout & peper

Bereidingswijze

1. Besprenkel de zalm met peper en zout. Breng ondertussen water aan de kook met een snuf zout en verwarm de oven of heteluchtfriteuse voor op 180 graden.

2. Maak een mengsel van 2 el pesto, de pijnboompitjes, 2 el panko en een flinke snuf Parmezaanse kaas. Beleg de twee stukjes zalm met dit mengsel.

3. Bak de zalm in de oven voor 15 min. en in een heteluchtfriteuse voor ongeveer 12 min.

4. Kook ondertussen de tagliatelle volgens de verpakking en snijd de champignons in plakjes.

5. Bak de champignons in wat olijfolie bruin. Doe de spinazie erbij en bak even mee. Voeg vervolgens ook de crème fraîche, 2 el pesto, zout en peper toe.

6. Voeg tot slot de gekookte tagliatelle toe aan de groenten en roer er doorheen.

7. Serveer op een bord, top de pasta af met wat Parmezaanse kaas en leg de zalm erop.

Tip: varieer vooral met de groenten door de pasta! Cherrytomaatjes en zongedroogde tomaten zijn bijvoorbeeld ook erg lekker.

Benodigde Tefal producten