Thaise visballetjes met spinazie

Thaise visballetjes met spinazie

Snacks

  • 4

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Erg makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 250 g kabeljauw- of schelvisfilet
  • 2 tl Thaise groene currypasta
  • 50 g gewassen spinazie
  • 1 el bloem
  • 2 el mangochutney (potje)
  • - keukenmachine of hakmolen van staafmixer

Bereidingswijze

1. Maal in de keukenmachine of in 2 porties in de hakmolen van de staafmixer de visfilet met de currypasta, de spinazie en de bloem.

2. Rol met vochtige handen 12 balletjes van het vismengsel.

3. Verhit de olie in de friteuse tot 180 ºC. Bak de visballetjes in 3-4 min. mooi bruin en gaar. Serveer ze met de mangochutney om te dippen.

Tip #1: Ook lekker met zoete chilisaus.

Tip #2: Maak de visballetjes van tevoren en bewaar ze afgedekt in de koelkast (1-2 dagen).

Variatietip: Vervang 100 g visfilet door rauwe garnalen.

Benodigde Tefal producten