Tiramisu glaasjes

Tiramisu glaasjes

Nagerechten

  • 6

    Aantal personen

  • Kosten

  • Erg makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • 2H00

    Rusttijd

Ingrediënten

  • 2 eidooiers
  • 65 gram suiker
  • 1 kopje gekoelde espresso koffie
  • 250 gram mascarpone op kamertemperatuur
  • 150 ml verse slagroom
  • 2 eetlepels koffielikeur of Amaretto
  • Pak lange vingers
  • 1 eetlepel cacao
  • Optioneel voor garnering: mokkaboontjes

Bereidingswijze

1. Meng de suiker en 2 eetlepels water in een kleine steelpan en verwarm op een laag vuur. Breng aan de kook en blijf roeren tot de suiker net op het punt van het karamelliseren. Als dit gebeurt (suiker wordt bruin en begint te borrelen), haal het dan direct van het vuur. Laat kort iets afkoelen.

2. Doe de eidooiers in een mengkom en giet al kloppend met een garde het suikermengsel erbij. Klop totdat er een lichte en luchtige massa vormt ontstaat. Laat vervolgens goed afkoelen.

3. Als het mengsel is afgekoeld, voeg je een scheutje espresso (niet alles!) en de mascarpone toe. Klop in een andere kom de slagroom stijf. Spatel dit vervolgens voorzichtig door de mascarpone.

4. Meng de rest van de espresso met een de koffielikeur of Amaretto.

5. Breek de lange vingers tot kleine stukjes en doop vluchtig in het espresso-likeurmengsel. Belangrijk is dat ze niet té vochtig worden, ze moeten iets krokant blijven.

6. Pak de 6 á 8 glazen naar keuze. Doe een laagje lange vingers in het glas. Vervolgens schep je een laag mascarpone erover. Wissel de lagen af totdat je bijna bij de rand van het glas bent. Laat de glazen met tiramisu goed opstijven en afkoelen in de koelkast, voor zo’n 2 á 3 uur.

7. Garneer de laatste laag vervolgens met de cacaopoeder (met een zeef) en beleg met enkele mokkaboontjes. Serveer direct.

Garneer tip: eventueel kun je op de laatste mascarpone laag, het laatste beetje mascarpone als toefjes erop spuiten en dit vervolgens garneren met de cacaopoeder en mokkaboontjes.