Vanille ijs

Vanille ijs

Basisbereidingen

  • 4

    Aantal personen

  • Kosten

  • Erg makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • 8H00

    Rusttijd

Ingrediënten

  • 280 gram gecondenseerde melk
  • 500 ml verse slagroom
  • 1 vanillestokje
  • 1 tl vanille-extract

Bereidingswijze

1. Snijd het vanillestokje verticaal open en schraap met een lepeltje of mesje de vanille pulp eruit.

2. Voeg de melk, slagroom, vanillepulp en vanille-extract bij elkaar in een kom en klop dit met een handmixer tot er een stijf mengsel ontstaat. Dit duurt 5-10 minuten.

3. Vervolgens giet je dit mengsel in een bak naar keuze (cakevorm of ovenschaal). Laat het ijs voor 8 uur in de vriezer staan.

Tip #1: dit is een basisrecept, je kunt zelf allerlei ingrediënten toevoegen zoals chocolade of diepvriesfruit.

Tip #2: haal het ijs 10 minuutjes van tevoren uit de vriezer, voordat je het serveert. Anders is het ijs nog vrij hard.

Benodigde Tefal producten