Vegetarische goulash met kikkererwten en room

Vegetarische goulash met kikkererwten en room

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

  • 12H00

    Rusttijd

Ingrediënten

  • 200 g gedroogde kikkererwten
  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el zonnebloemolie
  • 2 tl mild paprikapoeder
  • 2 tl karwijzaad
  • 1 flinke eetlepel bloem
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g)
  • 500 ml groentebouillon
  • 2 takjes peterselie of 1 takje munt
  • 125 g zure room

Bereidingswijze

1. Week de kikkererwten 8-12 uur in ruim koud water.

2. Snipper de uien en snijd de paprika in reepjes. Hak de knoflook fijn. Verhit in een koekenpan de olie. Bak de ui met de paprika en knoflook 2 min. Voeg het paprikapoeder, het karwijzaad en de bloem toe en bak nog 1 min. Schep de tomatenpuree erdoor.

3. Schep het groentemengsel in de snelkookpan. Voeg de bouillon toe.

4. Sluit de snelkookpan en selecteer het programma voor ‘pressure cook’ en ‘high’. Stel de tijd in op 20 min. Hak de peterselie of de munt fijn.

5. Laat de druk uit de snelkookpan ontsnappen en open de pan. Breng de goulash op smaak met zout en peper. Schep de goulash op een schaal en bestrooi met de peterselie of munt. Serveer met de zure room.

Tip: Lekker met rijst of stokbrood.

Benodigde Tefal producten