Zadenbrood

Zadenbrood

Basisbereidingen

  • 1

    Aantal

  • Kosten

  • Erg makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

  • 2H30

    Rusttijd

Ingrediënten

  • 350 ml lauwwarm water
  • 300 gram volkoren meel
  • 200 gram tarwebloem
  • 7 gram droge gist
  • 40 gram lijnzaad
  • Theelepel zout
  • 15 ml zonnebloemolie

Bereidingswijze

Doe alle ingrediënten in een kom (eventueel van een keukenmachine met deeghaken). Kneed er deeg van met een staafmixer met deeghaken of met je handen. Doe dit voor ongeveer 15 minuten, tot er een soepel deeg ontstaat en het van de wand loslaat. Het deeg mag niet meer scheuren.

Vet een kom in met wat zonnebloemolie. Vorm een mooie bal van het deeg en leg dit in de kom en draai rondom de kom, zodat de hele bol onder de olie zit. Laat dit afgedekt op kamertemperatuur rijzen voor 60 tot 90 minuten. Laat rijzen tot de deegbal twee keer zo groot is geworden.

Druk na deze tijd de lucht uit de bol door 'm met je handen plat te drukken en als het ware glad te strijken. Verwarm de oven op 200 graden.

Maak voor een rustiek brood, een mooie ovale vorm van het deeg. Maak met een mes 4 verticale (niet te diepe) sneden in het brood en bestrooi het brood met het lijnzaad.

Bak het brood af op 200 graden voor 35 minuten.

Tip: ook lekker met bijvoorbeeld zonnebloempitten, maan- of sesamzaad.

Benodigde Tefal producten