Zalmmoten met masala (kerrie)

Zalmmoten met masala (kerrie)

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 6 zalmmoten
  • 1 ui, gehakt
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 rijpe tomaat, in blokjes
  • 1,5 eetlepel verse gember, geraspt
  • 2,5 eetlepels gemalen masala (of kerrie)
  • 1,5 eetlepel tomatenpuree
  • 25 cl kokosmelk

Bereidingswijze

1. Fruit de ui in een pan totdat het doorzichtig wordt. Doe de knoflook en de blokjes tomaat erbij en laat dat enkele minuten indikken voordat je er de masala, de gember en de tomatenpuree aan toevoegt. Meng alles goed door elkaar.

2. Voeg de kokosmelk toe en laat het 2 minuten sudderen. Breng het geheel op smaak met peper en zout.

3. Digitale Versie: Leg de zalmmoten op 6 vellen bakpapier. Giet er de saus over. Vouw de vellen bakpapier tot zakjes en leg deze in de mand van je Easy Fry, waarbji ze elkaar mogen overlappen. Laat ze 20 minuten bakken met het Programma Vis. Garneer het gerecht met enkele muntblaadjes en dien het op.

Mechanische Versie: Leg de zalmmoten op 6 vellen bakpapier. Giet er de saus over. Vouw de vellen bakpapier tot zakjes en leg deze in de mand van je Easy Fry, waarbji ze elkaar mogen overlappen. Laat ze 20 minuten bakken op 160°C. Garneer het gerecht met enkele muntblaadjes en dien het op.

Benodigde Tefal producten