Zeebaarsfilet met een mediterrane tomatensalsa

Zeebaarsfilet met een mediterrane tomatensalsa

Voorgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Erg makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • TOMATENSALSA:
  • 2 tenen knoflook, gesnipperd
  • 1 rode ui, in ringen
  • 300 g gekleurde cherrytomaatjes
  • 1 el kappertjes
  • 1 citroen, rasp en sap
  • 100 g zwarte olijven
  • 1 bosje basilicum
  • 1 bol mozzarella
  • VOOR DE ZEEBAARSFILET:
  • 4 zeebaarsfilets
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Bereidingswijze

1. Voor de tomatensalsa snijd je de gekleurde tomaatjes doormidden en snijd de zwarte olijven in vieren.

2. Verwarm een kleine Tefal koekenpan met een scheutje olijfolie. Fruit de ui en knoflook voor circa 1 minuut. Voeg daar de cherrytomaatjes en olijven aan toe en bak nog 3 minuten.

3. Blus af met sap van de citroen, voeg de rasp van de citroen en de kappertjes toe. Breng op smaak met peper en zout. Zet de pan uit.

4. Snijd de basilicum. Scheur de mozzarella in stukjes. Meng de basilicum en mozzarella door de tomatensalsa en haal het daarna direct uit de pan.

5. Voor de zeebaarsfilets: verwijder eventueel nog het midden graat van de zeebaarsfilet.

6. Verwarm een Tefal koekenpan met een scheutje olijfolie en leg direct de zeebaarsfilet met de huidkant naar beneden in de pan.

7. Besprenkel met peper en zout. Laat de pan langzaam verwarmen en bak op die manier de zeebaarsfilet krokant in circa 4 minuten. Draai de filet niet.