Zweedse gehaktballetjes

Zweedse gehaktballetjes

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • Kosten

  • Erg makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 500 gram gemengd gehad
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram broodkruim
  • 1 ei
  • 5 eetlepels volle melk
  • snufje nootmuskaat
  • zout en peper

Bereidingswijze

Trek in Zweedse balletjes als snack? Je hoeft er de deur niet voor uit.

1. Fruit het uitje even in wat olijfolie of boter, samen met geperste knoflook.

2. Meng het gehakt met het ei, de melk, broodkruim, nootmuskaat, zout en peper. Voeg tot slot de gefruite uitjes toe en meng alles goed door elkaar.

3. Draai er balletjes van. Braad deze in een braadpan met wat (room)boter aan alle kanten mooi bruin en doe ze in een ovenschaal. Bedek met aluminiumfolie en plaats in de oven voor 30 minuten op 180 graden. Smaklig måltid!

Tip #1: heerlijk om te serveren met (zelfgemaakte) cranberryjam of -saus! Tip #2: gebruik een ovenbestendige braadpan, zoals de Tefal Trattoria braadpanen. Deze kunnen tot wel 250 graden verwarmd worden in een oven. Scheelt weer overscheppen en -gieten!

Benodigde Tefal producten