Aardappel- en kaaskrokantjes
- Totale tijd 48min.
- 25min.
Bereiden - 23min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Compatibele apparaten (2)
Ingrediënten
4 personen
Bereiding
Stap 1 /6
Meng de 15 gram olie, het water en de bloem tot een glad deeg dat dienst zal doen als ‘lijm’.
Stap 2 /6
Doe de gekookte aardappelen, kaas, vlokken, zout, peper, zaadjes en komijn in een kom. Bewerk het met een vork tot een glad mengsel. Bereid 12 porties van ongeveer 25 g.
Stap 3 /6
Snijd de filodeegvellen doormidden. Vouw voor elk krokantje een half vel in tweeën in een lange rechthoek.
Stap 4 /6
Bevochtig de bovenkant van de rechthoek met de "lijm". Leg 25 g vulling op het deeg. Vouw het deeg in de vorm van een samosa-krokantje. Plak de uiteinden goed dicht.
Stap 5 /6
Bestrijk de ActiFry pan licht met olie. Leg de krokantjes in de pan en zorg dat ze elkaar niet overlappen. Bestrijk ze licht met de resterende olie. Sluit de deksel.
Stap 6 /6
Bak gedurende de aangegeven tijd.