Aardappel- en kaaskrokantjes
Tefal
Recept van Tefal

Aardappel- en kaaskrokantjes

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 48min.
  • Bereiden
    25min.
  • Koken
    23min.
  • Afkoelen
    0min.

Ingrediënten

4 personen

Bereiding

Stap 1 /6

Meng de 15 gram olie, het water en de bloem tot een glad deeg dat dienst zal doen als ‘lijm’.

Stap 2 /6

Doe de gekookte aardappelen, kaas, vlokken, zout, peper, zaadjes en komijn in een kom. Bewerk het met een vork tot een glad mengsel. Bereid 12 porties van ongeveer 25 g.

Stap 3 /6

Snijd de filodeegvellen doormidden. Vouw voor elk krokantje een half vel in tweeën in een lange rechthoek.

Stap 4 /6

Bevochtig de bovenkant van de rechthoek met de "lijm". Leg 25 g vulling op het deeg. Vouw het deeg in de vorm van een samosa-krokantje. Plak de uiteinden goed dicht.

Stap 5 /6

Bestrijk de ActiFry pan licht met olie. Leg de krokantjes in de pan en zorg dat ze elkaar niet overlappen. Bestrijk ze licht met de resterende olie. Sluit de deksel.

Stap 6 /6

Bak gedurende de aangegeven tijd.

Schaal SS-185673

Schaal SS-185673

Rooster SS-185685

Rooster SS-185685

Schotel SS-185759

Schotel SS-185759

Ovenrooster SS-185760

Ovenrooster SS-185760