Appelroosjes
- Totale tijd 1u. 25min.
- 30min.
Bereiden - 45min.
Koken - 10min.
Afkoelen
Ingrediënten
3 ovenlading
4.5 Rol bladerdeeg
9 Rode appels (Gala of Pink Lady)
Kaneelpoeder
150 cl Water
3 Citroenen
Toebehoren
Bakvorm voor 6 muffins
Bereiding
Stap 1 /8
Was de appels en snijd ze in dunne partjes van 1 tot 2 mm dik.
Stap 2 /8
Leg de appelpartjes in een pan met water en citroensap. Verwarm het water totdat het begint te koken. Laat ongeveer 30 seconden koken en zet het vuur uit.
Stap 3 /8
Leg de voorzichtig appelpartjes op een schone doek. Bedek met een andere doek en druk zachtjes om het vocht op te nemen.
Stap 4 /8
Rol de bladerdeegvellen uit en snijd 6 repen van 6 cm breed.
Stap 5 /8
Bestrooi elke reep licht met kaneelpoeder. Leg de appelpartjes over de hele lengte door ze te laten overlappen waarbij de bovenkant iets uitsteekt. Vouw de onderkant van de reep over de onderkant van de appels en rol op in de vorm van een roos. Leg ze in de uitsparingen van de vorm.
Stap 6 /8
Plaats de vorm in de Cake Factory.
Stap 7 /8
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Stap 8 /8
Laat 10 minuten afkoelen en haal voorzichtig uit de vorm. Eet lauwwarm met een beetje slagroom, of koud bestrooid met poedersuiker.