Arancini
- Totale tijd 3u. 35min.
- 20min.
Bereiden - 30min.
Koken - 2u. 45min.
Afkoelen
Ingrediënten
8 personen
1 el Olijfolie
1 Ui, gesnipperd
200 g Risotto
100 cl Groentebouillon
230 g Geraspte Parmezaanse kaas
190 g Paneermeel
2 Geklopte eieren
Toebehoren
Grillen
Bereiding
Stap 1 /4
Verhit olijfolie in een grote steelpan op gemiddelde warmte. Voeg de uien toe en bak totdat deze zacht zijn. Voeg de rijst toe en laat nog 1 minuten koken terwijl u roert. Voeg 500 ml bouillon toe en laat de rijst de bouillon opnemen terwijl u blijft roeren. Zodra er geen vloeistof meer in de steelpan zit, voegt u de resterende bouillon toe en herhaalt u het proces. Zodra alle bouillon is opgenomen, is de rijst gaar. Voeg de Parmezaanse kaas toe en meng alles goed door elkaar.
Stap 2 /4
Laat de risotto volledig afkoelen tot kamertemperatuur.
Stap 3 /4
Pak twee kommen. Doe de paneermeel in de eerste kom en de geklopte eieren in de tweede. Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Zodra de risotto koud is, vormt u er balletjes van 3 cm van. Dip deze in de eieren en vervolgens in de paneermeel zodat ze volledig bedekt zijn. Leg ze na het paneren op de bakplaat. Wanneer u alle rijstballen hebt gemaakt, zet u ze 45 minuten in de koelkast.
Stap 4 /4
Plaats de grillplaat in het apparaat. Zet het GRILL-programma 15 minuten aan. Leg aan het einde van het programma de aranciniballetjes in de kom en zet het HETELUCHT-programma 10 minuten aan op 200 °C. Draai de balletjes na 6 minuten om.