Bánh mì met gehaktballetjes
- Totale tijd 35min.
- 10min.
Bereiden - 25min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
6 personen
750 g Varkensgehakt
3 el Koriander
1.5 Sjalot
4.5 teentje Knoflook
1.5 el Sriracha saus
1.5 el Vissaus (nuoc-mâm)
3 tl Griessuiker
1.5 el Maïsmeel
Zout, peper
185 g Natuurlijke yoghurt
4.5 el Mayonaise
1.5 tl Suiker
1.5 tl Sesamolie
3 Wortelen
6 el Rijstazijn
3 el Suiker
0.5 tl Zout
130 ml Heet water
6 cm Afbakbroodjes
1 komkommer
Koriander
Olie
Bereiding
Stap 1 /10
Was en schil de wortelen de dag ervoor.
Stap 2 /10
Rasp de gewassen en geschilde wortelen in de mengkom met een groenterasp.
Stap 3 /10
Giet de azijn, suiker en zout in een pot of lekvrij (MasterSeal) bakje. Voeg de geraspte wortelen toe en giet het hete water (130 ml) erbij. Sluit de pot en laat een nacht in de koelkast staan.
Stap 4 /10
Hak de knoflook, koriander en sjalot fijn met behulp van een mes of de 5 Second Chopper hakmolen.
Stap 5 /10
Voeg het varkensvlees, de vissaus (nuoc mam), de sriracha, de suiker en de maïzena toe in een kom, samen met de knoflook, sjalot en koriander. Breng op smaak met zout en peper. Mix dit goed door elkaar.
Stap 6 /10
Vorm gehaktballetjes van het gehakt.
Stap 7 /10
Stel de Easy fry & Grill in via de handmatige stand, op 180 graden. Bak de gehaktballetjes voor 10 minuten mooi bruin en gaar. Eventueel kun je af en toe even schudden.
Stap 8 /10
Meng de yoghurt, mayonaise, basterdsuiker en sesamolie in een kom.
Stap 9 /10
Schil de komkommer en snijd hem in plakjes.
Stap 10 /10
Snijd de baguettes doormidden en besmeer de binnenkant met de yoghurtsaus. Beleg met de komkommer, ingemaakte wortels, gehaktballetjes en koriander.