Baba ghanoush
- Totale tijd 5u. 16min.
- 15min.
Bereiden - 31min.
Koken - 4u. 30min.
Afkoelen
Compatibele apparaten (2)
Ingrediënten
4 personen
400 g Aubergines
3 el Olijfolie
1 teentje Knoflook
2 el Water
2 el Tahini (sesampasta)
1 tl Gemalen komijn
Zout, peper
Toebehoren
400 mL drinkfles 700 mL drinkfles
Bereiding
Stap 1 /7
Bereid de ingrediënten voor.
Stap 2 /7
Snij de aubergines doormidden en maak insnijdingen in het vruchtvlees. Prik met een vork een paar gaatjes in de aubergines en rooster ze ongeveer 30 minuten in de oven op 200°C tot de schil zwart kleurt en het vruchtvlees zacht wordt. Laat afkoelen alvorens de schil te verwijderen. Schep het vruchtvlees er met een lepel uit.
Stap 3 /7
Je kan de aubergines ook op de grillplaat of de barbecue bereiden voor een rokerige smaak: draai de aubergines regelmatig om totdat de schil helemaal zwart kleurt en het vruchtvlees zacht is.
Stap 4 /7
Doe alle ingrediënten in het apparaat, te beginnen met de gebakken en in stukjes gesneden aubergines.
Stap 5 /7
Bevestig de mesjes op de OTG-fles en zet hem vast op de basis. En blenden maar!
Stap 6 /7
Laat gedurende 4 uur in de koelkast staan alvorens op te dienen. Dien gekoeld op.
Stap 7 /7
Je kan deze dip combineren met crackers met zaadjes. Om een knapperige, originele twist toe te voegen, kan je het gerecht verrijken met Egyptische dukkah (een mengsel van specerijen, noten en gemalen zaden, vaak gebruikt als specerij om gerechten een rijke, geurige smaak te geven).