Balletjes van schapengehakt
- Totale tijd 1u. 7min.
- 45min.
Bereiden - 22min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
Bereiding
Stap 1 /10
Hak de uien. Doe deze in een grote kom.
Stap 2 /10
Voeg de peterselie, de tijm, het schapengehakt, de eidooiers en de komijn toe aan de grote kom met de uien. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 3 /10
Kneed alles met de hand tot een homogene massa. Voeg 2 ActiFry-lepels bloem toe en kneed verder.
Stap 4 /10
Rol 12 balletjes van 60 g van het mengsel. Haal ze door de 70 g bloem en leg ze op een bord. Zet de balletjes 30 min. in de koelkast.
Stap 5 /10
Haal de balletjes na 30 min. uit de koelkast en smeer ze met een kwastje in met olie (1 keer per balletje).
Stap 6 /10
Giet een ActiFry-lepel olie in de kuip. Sluit het deksel.
Stap 7 /10
Laat de ActiFry® volgens de aangegeven tijd voorverwarmen.
Stap 8 /10
"Leg de balletjes voorzichtig in de ActiFry aan de kant tegenover het handvat. Je mag ze opstapelen als dat nodig is. Giet de room en het water (die je vooraf hebt gemengd) aan de kant van het handvat in de ActiFry. Sluit het deksel."
Stap 9 /10
Laat volgens de aangegeven tijd bakken.
Stap 10 /10
Dien op. Smakelijk!