Bananen pannenkoekjes
- Totale tijd 5min.
- 5min.
Bereiden - 0min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
60 g havermout
240 g rijpe banaan (2 grote)
2 eieren
0.25 tl kaneel
1 straaltje zonnebloemolie
40 g basterdsuiker
10 g boter
Bereiding
Stap 1 /7
Doe de gerolde haver in de mengkom. Sluit het deksel en selecteer het BLEND-programma op maximale snelheid gedurende 30 seconden. Start het programma.
Stap 2 /7
Doe de havermout met de spatel in de kom.
Stap 3 /7
Schil de banaan en snijd deze in kleine plakjes.
Stap 4 /7
Voeg de banaan, eieren en kaneel toe aan de mengkom. Sluit het deksel en selecteer het BLEND-programma op gemiddelde snelheid gedurende 1 minuut. Start het programma.
Stap 5 /7
Verhit een licht geoliede pan. Giet het beslag met een kleine pollepel in de vorm van de pannenkoekjes. Je kunt ook een pannenkoekenpan gebruiken. Kook op middelhoog vuur aan elke kant gedurende 2 minuten. Opzij zetten.
Stap 6 /7
Schil de resterende banaan en snij in plakjes van 1 cm dik. Smelt de suiker in een pan op laag vuur. Doe de stukjes banaan in de karamel. Voeg de boter toe, snij in kleine blokjes en laat de bananen kleuren. Draai ze halverwege het koken om.
Stap 7 /7
Serveer de pannenkoeken met de gebakken bananen. Voeg eventueel een beetje suiker toe.