Bananenmuffins
- Totale tijd 42min.
- 20min.
Bereiden - 22min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
6 personen
6 Muffinvormpjes (diameter 7 cm, hoogte 4 cm)
330 g Banaan
260 g Bruine suiker
60 g Ahornsiroop
80 g Boter
25 ml Neutrale olie
35 ml Melk
2 Kleine eieren
260 g Bloem
25 g Maïzena
8 g Bakpoeder
1.5 tl Kaneel
50 g Fijngehakte walnoten
100 g Melkchocoladestukjes
Bereiding
Stap 1 /4
Pel en snijd de bananen in plakjes en doe ze in een kom. Voeg de bruine suiker en ahornsiroop toe en mix tot een compote.
Stap 2 /4
Voeg de gesmolten boter, olie, ei en melk toe. Meng met de garde en voeg de bloem, maïzena, bakpoeder, kaneel, noten en chocoladestukjes toe. Gebruik een spatel om een egale massa te maken en verdeel het over de muffinvormpjes (60 g).
Stap 3 /4
Plaats de muffins in het apparaat voorzien van de plaat. Start het bakproces.
Stap 4 /4
Laat de muffins afkoelen voordat je ze serveert.
