Bananenpannenkoeken
- Totale tijd 41min.
- 10min.
Bereiden - 31min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
2 personen
1 g Gepelde banaan
60 g Havermout
2 Eieren
0.25 tl Gemalen kaneel (optioneel)
2 Middelgrote bananen
80 g Fijne kristalsuiker
20 g Ongezouten boter
10 cl Water
50 cl Haverdrank
2 el Agavesiroop
1 tl Kaneel
Bereiding
Stap 1 /8
Met dit recept maak je ongeveer 6 pannenkoeken.
Stap 2 /8
Pel de grote banaan en snijd hem in kleine schijfjes. Zet apart.
Stap 3 /8
Doe het havermeel, de bananenschijfjes, de eieren en de kaneel in de blenderkan. Sluit het deksel en meng gedurende 1 minuut op de Medium-stand. Schraap de zijkanten van de kom af met een spatel en start het programma opnieuw indien nodig. Het beslag moet glad zijn.
Stap 4 /8
Verhit een licht ingeoliede pan. Giet het beslag met een kleine pollepel in de vorm van een pannenkoek. Je kunt ook een opscheplepel gebruiken. Bak de pannenkoeken op middelhoog vuur aan elke kant 2 minuten. Leg ze op een bord en zet apart.
Stap 5 /8
Pel de bananen en snijd ze in schijfjes van 1 cm om het bijgerecht te maken. Smelt de suiker in een koekenpan met de boter. Doe de stukjes banaan in de pan en bak ze aan beide kanten bruin. Voeg het water toe en laat het mengsel op hoog vuur snel inkoken tot het een karamelsaus vormt.
Stap 6 /8
Bereid de warme melk: giet de havermelk, agavesiroop en kaneel in de blenderkan. Sluit het deksel en stel het programma 'VERWARMEN' gedurende 5 minuten in op 80°C.
Stap 7 /8
Zet gedurende 15 seconden op 'Pulse' als de melk warm is.
Stap 8 /8
Serveer de opgeschuimde melk in glazen. Beleg de pannenkoeken met de geroosterde bananen en de warme karamelsaus. Serveer meteen.