Bang bang bloemkool
- Totale tijd 45min.
- 25min.
Bereiden - 20min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
8 personen
350 g Bloem
3 tl Paprikapoeder
3 tl Knoflookpoeder
50 cl Melk
200 g Panko paneermeel
3 Bloemkolen
3 el Sesamzaad
200 g Zoete chilisaus
50 g Srirachasaus
2 Limoensap
20 g Ahornsiroop
Bereiding
Stap 1 /6
Was de bloemkool en snijd in kleine roosjes. Meng in een kom de bloem, paprikapoeder en knoflookpoeder. Giet geleidelijk de melk erbij en klop tot het mengsel glad is. Strooi het panko paneermeel in een ondiepe kom. Haal elk stuk bloemkool door het beslag en bedek het daarna met paneermeel.
350g Bloem 3tl Paprikapoeder 3tl Knoflookpoeder 50cl Melk 200g Panko paneermeel 3 Bloemkolen
Stap 2 /6
Meng in een kommetje de zoete chilisaus met de srirachasaus, limoensap en ahornsiroop.
200g Zoete chilisaus 50g Srirachasaus 2 Limoensap 20g Ahornsiroop
Stap 3 /6
Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zet lade 2 aan. Zet het GROENTEN-programma 24 minuten aan op 200 °C. Leg de bloemkoolroosjes op de plaat in lade 2.
Stap 4 /6
Druk op de SYNC-knop. Druk op START om het kookproces te starten.
Stap 5 /6
Draai de bloemkoolroosjes halverwege het kookproces om.
Stap 6 /6
Schep de bloemkool op een bord en besprenkel met de chilisaus. Bestrooi met sesamzaadjes. Serveer met een varkenshaasje.
3el Sesamzaad