Brioche perdue met geroosterd herfstfruit
- Totale tijd 45min.
- 15min.
Bereiden - 30min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
6 personen
1 Ei
10 cl Melk
15 cl Room
30 g Suiker
400 g Pure boterbrioche
300 g Rode appels (ongeveer 2)
400 g Peren (ongeveer 3)
250 g Gemengde witte en zwarte druiven
0.5 Citroen
1 Sinaasappel
1 tl Kaneel
0.5 tl Piment
40 g Muscovado-suiker
30 g Boter
Toebehoren
Bakplaat Bakplaat XL
Bereiding
Stap 1 /6
Was het fruit. Snijd de appels en peren in 8 stukken en verwijder de kern. Leg ze met de druiven in de ovenaccessoire, besprenkel ze met citroensap en roer door elkaar. Voeg de sinaasappelsap en sinaasappelschil, kruiden, suiker en blokjes boter toe.
Stap 2 /6
Zet de accessoire in de OptiGrill voordat het apparaat opgewarmd is. Breng het deksel naar beneden. Zet de gril aan. Selecteer het programma Manual, selecteer de oranje instelling en druk op OK. Laat wanneer de Optigrill is voorverwarmd 10 minuten koken.
Stap 3 /6
Klop ondertussen in een ondiepe kom de eieren los met de melk, room en suiker. Snijd de brioche in plakken van 2,5 cm dik.
Stap 4 /6
Wanneer het bereidingsproces voltooid is, open de gril in Full Meal-stand en stel de schakelaar in op 3. Meng het fruit door elkaar en laat koken.
Stap 5 /6
Dip 2 sneeën brioche in het eimengsel, beide kanten, leg op de bakplaat en bak 5 minuten. Keer halverwege om. Herhaal met alle sneeën.
Stap 6 /6
Serveer de sneeën brioche met het geroosterd fruit en de gekarameliseerde sap er bovenop.