Geroosterde varkensrollade met citroen
- Totale tijd 1u. 30min.
- 30min.
Bereiden - 1u.
Koken - 0min.
Afkoelen
Compatibele apparaten (9)
Easy Fry Silence EY846H 7L stille airfryer met kijkvenster Easy Fry Grill & Steam FW2018 6,9L 3-in-1 Heteluchtfriteuse Easy Fry & Grill XXL EY8018 6,5L 2-in-1 heteluchtfriteuse - met uitneembare verdeler Easy Fry Dual XXL EY9428 11L Dual Air Fryer zwart Ontdek het volledige assortiment Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
6 personen
1 kg Geroosterde varkenslende
2 steel Selderij (80g)
2 teentje Knoflook
2 el Rozemarijnblaadjes
1 el Olijfolie
75 g Gehakte pancetta
1 takje Rozemarijn
40 cl Melk
90 g Polenta
1 zeste Citroenrasp
0.5 zeste Sinaasappelrasp
1 tl Fijn zout
3 el Geraspte Parmezaanse kaas
1 Eidooier
2 el Olijfolie
2 teentje Gehakte knoflook
1 el Jeneverbessen
0.5 Sinaasappel, in vieren
0.5 Citroen, in vieren
50 cl Water
2 el Kalfsbouillonpoeder
1 el Vloeibare honing
40 g Boter
Toebehoren
Grillen
Bereiding
Stap 1 /8
Bereid het vlees op een snijplank. Gebruik een mes om het vlees uit te rollen. Plaats de selderij, knoflook, rozemarijnblaadjes en olie in een kleine mixer. Meng en verspreid het mengsel over de hele oppervlakte van het vlees. Strooi de gehakte pancetta erover, rol het vlees dan kruiselings op tot een worstvorm. Bind het vlees samen. Gebruik het touw om kleine stukjes van het rozemarijntakje aan het vlees te bevestigen.
Stap 2 /8
Plaats het in het apparaat voorzien van de plaat. Start het kookproces.
Stap 3 /8
Controleer of het vlees gaar is en pas eventueel aan.
Stap 4 /8
Breng de melk aan de kook in een steelpan, giet dan de polenta erin en kook op laag vuur gedurende 7 minuten. Giet het mengsel in een kom en voeg de citrusschil, zout, Parmezaanse kaas en eidooier toe. Meng met een spatel en giet in een schaal tot een dikte van 2 cm. Laat in de koelkast afkoelen gedurende 1 uur.
Stap 5 /8
In een steelpan, bak de knoflook, jeneverbes en fruit in de olie. Bak goed op hoog vuur gedurende 3 min, voeg dan het water toe en kook gedurende 5 min. Zeef door een fijne zeef. Breng de bouillon terug in de pan. Klop de kalfsbouillon met de honing en reduceer tot het een stroperige consistentie bereikt. Roer op laag vuur de boter erdoor.
Stap 6 /8
Keer de polenta om en snijd in staven van 2 cm.
Stap 7 /8
Plaats ze in het apparaat voorzien van de plaat. Start het kookproces.
Stap 8 /8
Controleer indien nodig om een mooie goudbruine kleurte garanderen. Verwijder op een snijpank het touw en snijd de rollade in stukken. Serveer met polenta en garneer met saus.