Tefal
Tefal
Recept van Tefal

Courgette rolletjes met feta en ricotta

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 1u. 15min.
  • Bereiden
    15min.
  • Koken
    50min.
  • Afkoelen
    10min.

Ingrediënten

4 personen

  • Voor de tomatensaus:

  • 1 witte ui

  • 2 teentje knoflook

  • 1 straaltje olijfolie

  • 400 g tomatenblokjes uit blik

  • 400 g tomaten, in blokjes

  • 1 el oregano

  • 1 el tijm

  • Zout, peper

  • Voor de topping:

  • 200 g verkruimelde feta

  • 200 g ricotta

  • 0.5 tl oregano

  • 0.5 tl tijm

  • 1 tl olijfolie

  • Zout, peper

  • Voor de lasagne:

  • 3 courgettes

  • 1 handvol pijnboompitten

  • 15 g Parmezaanse kaas

  • 10 bladje verse basilicum

Bereiding

Stap 1 /10

Zorg ervoor dat je de Ingenio-handgreep verwijdert als je op een bakplaat en/of in de oven kookt.

Stap 2 /10

Verwarm de oven voor op 200 °C en plaats het rooster in het midden van de oven.

Stap 3 /10

Pel en snipper de ui en knoflook.

  • 1 witte ui
  • 2teentje knoflook

Stap 4 /10

Giet olijfolie in de pan en verwarm tot het thermische signaal volledig rood is geworden voordat je de ingrediënten toevoegt. Voeg de uien en knoflook toe en bak enkele minuten tot ze mooi gekleurd zijn.

  • 1straaltje olijfolie

Stap 5 /10

Voeg de tomatensaus, tomatenpuree, oregano, tijm, zout en peper toe en meng goed met een houten lepel. Laat 10 minuten sudderen en haal van het vuur.

  • 400g tomatenblokjes uit blik
  • 400g tomaten, in blokjes
  • 1el oregano
  • 1el tijm
  • Zout, peper

Stap 6 /10

Maak ondertussen de kaasvulling. Doe de feta in een kom. Voeg de ricotta, oregano, tijm en olijfolie toe en vervolgens zout en peper naar smaak. Zet opzij.

  • 200g verkruimelde feta
  • 200g ricotta
  • 0.5tl oregano
  • 0.5tl tijm
  • 1tl olijfolie
  • Zout, peper

Stap 7 /10

Bereid vervolgens de plakjes courgette. Snijd de courgettes in de lengte in plakjes die dun genoeg zijn om gemakkelijk op te rollen. Je kunt een mandoline gebruiken, of ze eenvoudig met de hand snijden met een scherp mes. Bestrooi de courgetteplakjes met een beetje zout en peper. Laat ze 10 minuten staan om zacht te worden.

  • 3 courgettes

Stap 8 /10

Leg ongeveer 1 theelepel kaasmengsel op het grotere uiteinde van elk courgetteplakje en rol het op. Leg de rolletjes in de tomatensaus met de opgerolde kant naar boven. Ga door tot je de hele schaal hebt gevuld en bestrooi de broodjes vervolgens met pijnboompitten.

  • 1handvol pijnboompitten

Stap 9 /10

Plaats de pan in de oven en verwijder het Ingenio-handvat en bak ongeveer 40 minuten tot de saus is ingedikt en de ricottavulling er bovenop goudbruin is.

Stap 10 /10

Als je klaar bent met bakken, bevestig je de Ingenio-handgreep opnieuw. Haal de pan uit de pan en bestrooi het gerecht met Parmezaanse kaas en basilicum. Geniet er warm van met een groene salade.

  • 15g Parmezaanse kaas
  • 10bladje verse basilicum

Schaal SS-185673

Schaal SS-185673

Rooster SS-185685

Rooster SS-185685

Schotel SS-185759

Schotel SS-185759

Ovenrooster SS-185760

Ovenrooster SS-185760