Spinazie en feta rolletjes
- Totale tijd 38min.
- 15min.
Bereiden - 13min.
Koken - 10min.
Afkoelen
Compatibele apparaten (21)
Ingrediënten
2 personen
25 g Ui
90 g Spinazie
1 el Olijfolie
15 g Pijnboompitten
75 g Roomkaas
45 g Feta
Zout, peper
4 Brikdeeg
15 g Gesmolten boter
Bereiding
Stap 1 /7
Snipper de ui fijn. Verwijder de spinaziestelen en spoel en droog de blaadjes.
Stap 2 /7
Giet de olijfolie in een pan en voeg de gesnipperde ui toe. Bak op een laag vuur gedurende 1 minuut. Voeg de spinazieblaadjes toe en kook, terwijl je continu roert, gedurende 3 minuten tot ze geslonken zijn. Haal van het vuur en laat afkoelen.
Stap 3 /7
Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge pan, onder voortdurend roeren, tot ze goudbruin zijn. Stort ze op een klein bord en laat afkoelen. Snijd de feta in kleine blokjes. Doe de roomkaas in een grote kom. Voeg hier het spinazie- en uimengsel aan toe. Voeg de pijnboompitten en fetablokjes toe en breng op smaak met zout en peper. Meng goed om alle ingrediënten gelijkmatig te verdelen.
Stap 4 /7
Rol een vel brikdeeg uit op het werkblad en bestrijk het licht met boter, snijd het vervolgens in 4 driehoeken. Leg de driehoeken per paar neer. Plaats een eetlepel vulling (ongeveer 20 g) aan de kant tegenover de punt van de driehoek. Spreid de vulling uit in de lengte, in een worstvorm. Vouw het vel brikdeeg stevig over de vulling en rol op naar de punt. Rol een keer of tweemaal op en vouw de randen in. Blijf oprollen tot de punt van de driehoek. Voeg een beetje boter toe aan de punt om het aan de rol te plakken.
Stap 5 /7
Plaats de rolletjes in het apparaat uitgerust met de plaat. Start het kookproces.
Stap 6 /7
Herhaal de handeling indien nodig.
Stap 7 /7
Serve onmiddellijk, gegarneerd met muntblaadjes.