Cupcakes met chocolade en noten
- Totale tijd 55min.
- 20min.
Bereiden - 30min.
Koken - 5min.
Afkoelen
Ingrediënten
3 ovenlading
6 Ei
210 g Suiker
300 g Dikke crème fraîche
45 g Cacao
180 g Bloem
3 Bakpoeder
3 Kaneel
270 g Walnoten
150 g Chocolade
3 Zout
150 g Pure chocolade
60 g Boter
3 Olie
Toebehoren
Bakvorm voor 6 muffins
Bereiding
Stap 1 /6
Leg 6 mooie halve walnoten aan de kant. Hak de rest fijn tot poeder.
270g Walnoten
Stap 2 /6
Klop in een kom de eieren los met de suiker en een snufje zout.
6 Ei 210g Suiker 3 Zout
Stap 3 /6
Voeg de bloem, cacao, het bakpoeder en de kaneel toe en vervolgens de gehakte knoten en de stukjes chocolade. Meng krachtig met een garde.
45g Cacao 180g Bloem 3 Bakpoeder 3 Kaneel 270g Walnoten 150g Chocolade
Stap 4 /6
Verdeel het deeg gelijkmatig over de 6 muffinvormen. Zet de vorm in de Cake Factory en start het programma voor de aangegeven tijd. Haal de vorm eruit en laat afkoelen. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Bakvorm voor 6 muffins
Stap 5 /6
Doe in de tussentijd de boter en de gebroken chocolade in een kom. Zet deze in de Cake Factory. Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
150g Pure chocolade 60g Boter
Stap 6 /6
Roer de chocolade en de boter glad en voeg er de olie aan toe totdat je een glad mengsel hebt. Haal de muffins uit de vorm. Doop de bovenkant van de muffins in de chocoladetopping. Laat 5 minuten rusten en versier met de halve walnoten die je aan de kant hebt gelegd.
270g Walnoten 150g Pure chocolade 60g Boter 3 Olie