Eendenborst en wortelfrietjes
- Totale tijd 1u. 40min.
- 20min.
Bereiden - 1u. 20min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
2 personen
500 g wortels
2 el Druivenpitolie
1 el Ahornsiroop
1 tl Tijm
Zout, peper
2 Eendenborstfilets
1 tl Gedroogde peterselie
Toebehoren
Grillen Verdeling
Bereiding
Stap 1 /4
Schil de wortels. Snij ze in de lengte in vieren en snijd de stukken vervolgens in reepjes van 5 cm. Doe in een kom en meng met de olie, de ahornsiroop, de tijm, het zout en de peper.
Stap 2 /4
Snijd een rasterpatroon in het vel van de eendenborsten zonder het vlees te snijden. Breng op smaak met zout, peper en peterselie. Bak de eendenborsten in een hete pan 1 minuut aan elke kant en verwijder het overtollige vet.
Stap 3 /4
Plaats de grillplaat en de verdeler in het apparaat. Klik op de Sync-knop en selecteer de FRIET-stand voor P1. Selecteer voor P2 de VLEES-stand. Voeg eerst de wortelfrietjes toe. Roer als de timer afgaat de frietjes door en leg een eendenborst aan de andere kant van de verdeler. Hervat het kookproces. Draai de eendenborst na 7 minuten om en hervat het kookproces.
Stap 4 /4
Herhaal aan het einde van het programma het proces met de tweede lading.