Eenpanspasta
- Totale tijd 20min.
- 5min.
Bereiden - 15min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
2 personen
200 g Rigatoni pasta (ongekookt)
200 g Cherrytomaatjes (gehalveerd)
1 Kleine rode ui (gesnipperd)
2 teentje Knoflook (fijngehakt)
2 Lente-uitjes (in ringetjes)
500 ml Groentebouillon
3 el Groene pesto
2 el Geraspte Parmezaanse kaas (optioneel)
Een scheutje room (plantaardig of regulier, optioneel)
Verse basilicumblaadjes
Olijfolie
Zout & peper naar smaak
Bereiding
Stap 1 /6
Plaats de Tefal Ingenio pan op middelhoog vuur (zonder handgreep tijdens koken).
Stap 2 /6
Voeg de ongekookte pasta, cherrytomaatjes, rode ui, lente-ui, knoflook en het bouillon toe aan de pan. Breng op smaak met wat zout, peper en een scheutje olijfolie.
Stap 3 /6
Breng het geheel aan de kook. Laat zonder deksel 10-12 minuten zachtjes koken, af en toe roeren, tot de pasta al dente is en het meeste water is opgenomen.
Stap 4 /6
Roer de pesto en eventueel de room door de pasta. Laat nog 1 minuut zachtjes mee verwarmen.
Stap 5 /6
Serveer direct, garneer met Parmezaanse kaas en verse basilicum.
Stap 6 /6
TIP: eventueel kun je nog kipblokjes of uitgebakken parmaham toevoegen.