Garnalensoep
- Totale tijd 35min.
- 10min.
Bereiden - 25min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
400 g garnalen
2 wortelen
1 ui
1 teentje knoflook
1 tuiltje verse koriander
2 limoenen
700 ml visbouillon
2 tl geraspte gember
1 tl currypoeder
1 tl gerookt paprikapoeder
1 el tomatenpassata
100 ml kokosmelk
Zout
Bereiding
Stap 1 /6
Schil de wortelen en de ui en snijd ze in kleine stukjes.
Stap 2 /6
Pel het knoflookteentje, verwijder de kiem en hak het teentje fijn. Hak de koriander fijn. Pers het sap uit de citroen.
Stap 3 /6
Doe de wortelen, ui, knoflook, gember, currypoeder, paprikapoeder, garnalen, tomatenpassata en visbouillon in de blender. Breng op smaak met een snufje zout.
Stap 4 /6
Stel het programma "GLADDE SOEP" in op 25 minuten en start het programma.
Stap 5 /6
Voeg na 20 minuten via de bovenkant van de machine de kokosmelk en de gehakte koriander toe zonder het programma te stoppen.
Stap 6 /6
Als de soep klaar is, serveer je ze met een scheutje limoensap.