Gedroogde sinaasappelschijfjes
- Totale tijd 4u. 15min.
- 15min.
Bereiden - 4u.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
2 personen
2 Biologische sinaasappels
Bereiding
Stap 1 /5
Was de sinaasappels zorgvuldig en droog ze af. Snijd ze in schijfjes van ongeveer 5 mm dik.
Stap 2 /5
Leg de sinaasappelschijfjes in een enkele laag op de bakplaat en zorg ervoor dat ze elkaar niet overlappen. Start het kookproces.
Stap 3 /5
Open het apparaat elk uur om de sinaasappelschijfjes om te draaien en ervoor te zorgen dat ze gelijkmatig drogen.
Stap 4 /5
Zet het apparaat uit wanneer het dehydratatieproces afgelopen is en laat de sinaasappelschijfjes binnenin afkoelen tot ze helemaal droog zijn.
Stap 5 /5
Bewaar de gedroogde sinaasappelschijfjes in een luchtdicht bakje op kamertemperatuur, of gebruik ze onmiddellijk om gerechten en gebak te versieren of als garnering bij kruidenthee en infusies.