Gegrilde eendenborstfilet met ahornsiroop en aardappelen
Tefal
Recept van Tefal

Gegrilde eendenborstfilet met ahornsiroop en aardappelen

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 1u. 3min.
  • Bereiden
    20min.
  • Koken
    38min.
  • Afkoelen
    5min.

Ingrediënten

4 personen

  • 800 g Aardappelen

  • 300 g uien (middelgroot)

  • 50 g Boter

  • Zout, peper

  • 6 cl Witte wijn

  • 2 cm Eendenborstfilets 2 tot 3 cm dik (ongeveer 800 g)

  • 1 el Olie

  • 2 el Ahornsiroop

  • 1 el Verse tijm

  • 1 Limoen

  • 3 el Fijngesneden bieslook

Toebehoren

  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakplaat XL
    Bakplaat XL

Bereiding

Stap 1 /5

Schil de aardappelen en snijd ze in schijfjes van 3 mm. Schil en snipper de ui, doe ze in de ovenaccessoire met de in blokjes gesneden boter, zout en peper.

  • 800g Aardappelen
  • 300g uien (middelgroot)
  • 50g Boter
  • Zout, peper

Stap 2 /5

Zet de ovenaccessoire in de OptiGrill. Sluit de oven en zet aan. De handmatige modus wordt automatisch geselecteerd. Selecteer de rode kleurinstelling met de M-knop en druk op OK. Bak 5 minuten in het opgewarmde apparaat. Roer een keer door.

Stap 3 /5

Voeg de aardappelschijfjes en ui toe, breng op smaak met zout en peper en roer door. Voeg de witte wijn toe, sluit de gril en bak nog eens 15 minuten.

  • 6cl Witte wijn

Stap 4 /5

Open de OptiGrill in de BBQ-stand. Zet de zijthermostaat op stand 3. Leg de eendenborstfilets met de gesneden kant naar beneden op de voorverwarmde grilplaat en gril 10 minuten. Draai de eendenborstfilets om, stel de zijthermostaat in op stand 4 en bak nog 8 minuten voor een rare bereidingswijze. Roer ondertussen de aardappelen regelmatig door. Voeg aan het einde van de kooktijd de bieslook toe.

Stap 5 /5

Leg de eendenborstfilets op een snijplank en laat 5 minuten rusten. Snijd in plakken en serveer met de aardappelen.

Schaal SS-185673

Schaal SS-185673

Rooster SS-185685

Rooster SS-185685

Schotel SS-185759

Schotel SS-185759

Ovenrooster SS-185760

Ovenrooster SS-185760