Gegrilde kippenvleugels Buffalo-stijl
- Totale tijd 5min.
- 5min.
Bereiden - 0min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
500 g kippenvleugels
100 g Bloem
1 el wittewijnazijn
zout
1 el plantaardige olie
2 el gesmolten boter
2 el tomatensaus
Bereiding
Stap 1 /4
Doe de bloem, paprikapoeder, zout en peper in een grote diepvrieszak. Voeg de kippenvleugels toe en kneed net zolang tot de vleugels volledig zijn bedekt met het mengsel.
500g kippenvleugels 100g Bloem 1el wittewijnazijn zout 1el plantaardige olie 2el gesmolten boter 2el tomatensaus
Stap 2 /4
Leg de kippenvleugels in een grote kom en besprenkel met olijfolie. Roer totdat de vleugels gelijkmatig met olie zijn bedekt.
Stap 3 /4
Zet de gril aan. Selecteer het geschikte programma op de gril en druk op OK. Ga vervolgens verder met het recept: Vet de grilplaten licht in met olie. Wanneer de gril voorverwarmd is, leg de kippenvleugels op de grilplaat en sluit het deksel zorgvuldig zodat de kippenvleugels contact maken met de grilplaten. Keer de kippenvleugels regelmatig om tijdens het bakken totdat het lampje rood brandt of totdat Well-done op het scherm verschijnt.
Stap 4 /4
Meng ondertussen de gesmolten boter, tomatensaus en tabasco in een grote kom door elkaar. Voeg de warme kippenvleugels toe en roer totdat ze volledig bedekt zijn.