Gegrilde perziken en gekaramelliseerde pecannoten
- Totale tijd 20min.
- 5min.
Bereiden - 15min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
Voor het fruit:
4 Perziken (of 4 grote abrikozen)
40 g Bruine suiker
Voor de pecannoten:
30 g Bruine suiker
1 tl Kaneel
1 snuifje Nootmuskaat
1 el Ahornsiroop
1 el Water
100 g Pecannoten
0.25 tl Zeezout
Bereiding
Stap 1 /7
Was de perziken, snijd ze door midden en verwijder de pit.
4 Perziken (of 4 grote abrikozen)
Stap 2 /7
Voeg in een kom bruine suiker, kaneel, nootmuskaat, ahornsiroop, water, pecannoten en zout toe. Meng goed om de pecannoten goed te bedekken.
30g Bruine suiker 1tl Kaneel 1snuifje Nootmuskaat 1el Ahornsiroop 1el Water 100g Pecannoten 0.25tl Zeezout
Stap 3 /7
Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zorg dat de plaat in lade 1 ligt. Zet het GRILL-programma 15 minuten aan op 200 °C. Doe de ingrediënten nog niet in de lade, het apparaat begint automatisch met voorverwarmen. Zet lade 2 aan. Zet het MANUAL-programma 8 minuten aan op 180 °C. Leg aluminiumfolie op de plaat in lade 2 en er leg de pecannoten op.
Stap 4 /7
Druk op SYNC zodat zowel de zalm als de groenten op hetzelfde moment klaar zijn. Druk op START om beide kookprocessen te starten.
Stap 5 /7
Wanneer het apparaat piept en op het scherm ‘Toevoegen’ verschijnt, is de voorverwarmingscyclus van de grill voltooid. Leg de perziken op de plaat in lade 1, met het vruchtvlees naar beneden, en sluit de kom. Het kookproces wordt automatisch hervat.
Stap 6 /7
Draai de perziken halverwege het kookproces om en voeg de bruine suiker toe. Roer in lade 2 de pecannoten door elkaar.
40g Bruine suiker
Stap 7 /7
Haal de pecannoten uit de kom en leg ze op een vel bakpapier. Laat 10 minuten afkoelen. Serveer de perziken met de gekaramelliseerde pecannoten.