Gegrilde puntpaprika met quinoa en knoflook-dilleyoghurt
Tefal
Recept van Tefal

Gegrilde puntpaprika met quinoa en knoflook-dilleyoghurt

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 40min.
  • Bereiden
    10min.
  • Koken
    30min.
  • Afkoelen
    0min.

Ingrediënten

4 personen

  • 4 rode puntpaprika's

  • 200 g quinoa

  • 100 g tuinerwten extra fijn (diepvries)

  • 150 g Griekse yoghurt

  • 1 teentje knoflook

  • 2 takje dille

  • 1 bosje platte peterselie (20 g)

  • 3 el olijfolie extra vierge

  • 50 g granaatappelpitjes

Bereiding

Stap 1 /5

Schakel de grill in. Selecteer het automatische programma voor ‘paprika’ en verwarm voor. Gril de hele paprika’s in 2 porties volgens de aanwijzingen op de grill mooi bruin en gaar.

Stap 2 /5

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de erwten in 1-2 min. knapperig gaar. Doe de yoghurt in een schaaltje en pers de knoflook erboven. Hak de dille fijn en meng met de knoflook door de yoghurt. Hak de peterselie fijn.

Stap 3 /5

Snijd de gegrilde paprika’s in de lengte open en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika’s op 4 borden.

Stap 4 /5

Meng de erwten met de peterselie en de olijfolie door de quinoa. Voeg zout en peper naar smaak toe en schep de quinoa in de paprika’s. Schep de knoflook-dilleyoghurt erbij en bestrooi met de granaatappelpitjes.

Stap 5 /5

Tip: Door de paprika’s in zijn geheel te grillen, worden ze niet platgedrukt en zijn ze ideaal om te vullen.

Schaal SS-185673

Handig!

€ 10,60

Schaal SS-185673

Rooster SS-185685

Onmisbaar!

€ 5,00

Rooster SS-185685

Schotel SS-185759

Referentie permanent uitverkocht

Schotel SS-185759

Ovenrooster SS-185760

Referentie permanent uitverkocht

Ovenrooster SS-185760