Gegrilde ribbetjes met barbecuesaus
- Totale tijd 50min.
- 20min.
Bereiden - 30min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
1.8 kg Varkensribbetjes
4 el Bruine suiker
1 tl Paprikapoeder
2 tl Cayennepeper
2 tl Chilipoeder
2 tl Uienpoeder
1 tl Mosterdzaadjes
1 tl Knoflookpoeder
1 tl Gedroogde oregano
Zout, peper
3 el Barbecuesaus
Bereiding
Stap 1 /5
Meng in een kom de bruine suiker, paprikapoeder, chilipoeder, uienpoeder, mosterdzaad, knoflookpoeder en oregano door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Verwijder het vet van de ribbetjes en snijd het stuk in 2 of 3 delen. Verdeel het kruidenmengsel over het vlees zodat het bedekt is.
1.8kg Varkensribbetjes 4el Bruine suiker 1tl Paprikapoeder 2tl Cayennepeper 2tl Chilipoeder 2tl Uienpoeder 1tl Mosterdzaadjes 1tl Knoflookpoeder 1tl Gedroogde oregano Zout, peper
Stap 2 /5
Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zorg dat de grillplaat in lade 1 ligt. Zet het GRILL-programma 30 minuten aan op 200 °C. Doe de ingrediënten nog niet in de pan, het apparaat begint automatisch met voorverwarmen. Druk op START om het kookproces te starten.
Stap 3 /5
Wanneer het apparaat piept en op het scherm ‘Toevoegen’ verschijnt, is de voorverwarmingscyclus van de grill voltooid. Leg het vlees op de plaat in kom 1 en dek de kom af. Het kookproces wordt automatisch hervat.
Stap 4 /5
Draai het vlees halverwege het kookproces om. Bestrijk de ribbetjes 5 minuten voor het eind van het kookproces met de barbecuesaus en dek de pan af om de kookproces te hervatten.
3el Barbecuesaus
Stap 5 /5
Controleer of het vlees goed gaar is en laat indien nodig nog even verder garen. Laat het vlees 5 minuten rusten voordat je het aansnijdt. Voeg de barbecuesaus vlak voor het serveren toe aan het vlees en serveer met een zoete aardappelsalade.