Gegrilde zoete aardappel met tahinsaus
- Totale tijd 35min.
- 15min.
Bereiden - 20min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
700 g Zoete aardappelen
2 el Olijfolie
1 tl Zout
245 g Plantaardige yoghurt
3 el Tahin
1 el Citroensap
Zout, peper
1 el Olijfolie
1 el Granaatappelpitjes
1 el Fijngesneden peterselie
1 tl Geroosterde komijnzaadjes
1 Citroen
Bereiding
Stap 1 /6
Schil de zoete aardappelen en snijd ze in partjes. Voeg de olijfolie en het zout toe en meng alles in een kom.
700g Zoete aardappelen 2el Olijfolie 1tl Zout
Stap 2 /6
Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zorg dat de plaat in lade 1 ligt. Zet het GRILL-programma 20 minuten aan op 200 °C. Doe de ingrediënten nog niet in de lade, het apparaat begint automatisch met voorverwarmen. Druk op START om het kookproces te starten.
Stap 3 /6
Wanneer het apparaat piept en op het scherm ‘Toevoegen’ verschijnt, is de voorverwarmingscyclus van de grill voltooid. Leg de partjes zoete aardappel op de plaat in lade 1 en bedek de kom. Het kookproces wordt automatisch hervat.
Stap 4 /6
Draai de partjes zoete aardappel halverwege het kookproces om.
Stap 5 /6
Meng in een kom de yoghurt, tahin en citroensap. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met een beetje olijfolie, granaatappelpitjes, peterselie en komijn.
245g Plantaardige yoghurt 3el Tahin 1el Citroensap Zout, peper 1el Olijfolie 1el Granaatappelpitjes 1el Fijngesneden peterselie 1tl Geroosterde komijnzaadjes
Stap 6 /6
Serveer de zoete aardappelen direct met de tahinsaus en een paar partjes citroen.
1 Citroen