Geroosterde ceasar chicken-sandwich
- Totale tijd 30min.
- 15min.
Bereiden - 15min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
1 teentje Knoflook
4 straaltje ansjovisfilets in olie
1 Citroen
1 tl Mosterd
120 g Mayonaise
2 el Olijfolie
1 tl Worcestershiresaus
Zout, peper
2 el Olijfolie
2 tl Mosterd
2 tl Gehakte peterselie
4 straaltje Kip (ongeveer 500 g)
2 Bindsla
Zout, peper
8 sneetje Zuurdesem, 1,5 cm dik (ongeveer 350 g)
60 g Geschaafde Parmezaanse kaas
Bereiding
Stap 1 /7
Bereid de saus: pel het teentje knoflook, haal de kern eruit en hak fijn. Hak de ansjovisfilets fijn. Meng met de citroensap, mosterd, mayonaise, olijfolie, Worcestershiresaus, zout en peper.
1teentje Knoflook 4straaltje ansjovisfilets in olie 1 Citroen 1tl Mosterd 120g Mayonaise 2el Olijfolie 1tl Worcestershiresaus Zout, peper
Stap 2 /7
Voor de kip: meng de olijfolie met de mosterd en gehakte peterselie en bedek de kipfilets met het mengsel.
2el Olijfolie 2tl Mosterd 2tl Gehakte peterselie 4straaltje Kip (ongeveer 500 g)
Stap 3 /7
Snijd de sla doormidden en kruid de gesneden kanten met zout en peper.
2 Bindsla Zout, peper
Stap 4 /7
Open uw OptiGrill in de BBQ-stand. Zet de zijthermostaat op stand 4. Gril de kipfilets en de sneetjes brood op de voorverwarmde gril gedurende 6 minuten per kant. U moet dit in twee delen doen.
8sneetje Zuurdesem, 1,5 cm dik (ongeveer 350 g)
Stap 5 /7
Gril de sla 3 minuten met de gesneden kant naar beneden op de gril.
Stap 6 /7
Bestrijk de sneetjes toast met de saus. Leg voor elke sandwich 1 kipfilet, een helft van de sla en een kwart van de geschaafde Parmezaanse kaas op een sneetje en sluit de sandwich met een tweede.
60g Geschaafde Parmezaanse kaas
Stap 7 /7
Serveer.