Groene shakshuka toast
- Totale tijd 35min.
- 15min.
Bereiden - 20min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
1 Prei
1 Kleine courgette
2 Bosuitjes
6 g Peterselie
1 el Bieslook
1 el Koriander
200 g Spinazie
6 g Feta
2 Avocado's
4 sneetje Brood
1 el Olijfolie
15 g Ongezouten roomboter
0.5 tl Rode chilivlokken
Zout en peper
0.5 Citroensap
4 Eieren
Bereiding
Stap 1 /9
Was de prei, snijd hem in de lengte doormidden en hak hem fijn. Was en snijd de courgette in halve cirkels. Spoel en hak de lente-uitjes, krulpeterselie, bieslook en koriander fijn. Spoel de spinazieblaadjes af en laat ze uitlekken. Verkruimel de feta. Schil, ontpit en snijd de avocado's in stukjes.
Stap 2 /9
Verhit een pan en wacht tot het Thermo-Signal helemaal rood is geworden voordat je je ingrediënten toevoegt.
Stap 3 /9
Besmeer ondertussen beide kanten van elke sneetje brood met een beetje olijfolie. Rooster ze aan elke kant in de pan tot ze krokant zijn, ongeveer 2 minuten. Haal van het vuur en zet opzij.
Stap 4 /9
Verhit vervolgens de boter in de pan op middelhoog vuur tot deze gesmolten is, maar laat hem niet bruin worden. Voeg dan de prei en chilivlokken toe. Kook al roerend gedurende 5 minuten.
Stap 5 /9
Voeg de courgettes en lente-uitjes toe en laat nog 5 minuten koken.
Stap 6 /9
Voeg de spinazieblaadjes toe, breng op smaak met zout en peper en meng door elkaar. Kook de spinazie ongeveer 4 minuten tot hij geslonken is. Meng de verse peterselie en het citroensap erdoor en bak nog 1 minuut.
Stap 7 /9
Maak 4 kleine kuiltjes in de pan en breek voorzichtig een ei in elk kuiltje. Breng elk ei op smaak met zout, peper en een snufje chili. Laat ongeveer 10 minuten koken tot het eiwit gestold is en de dooiers naar wens gaar zijn.
Stap 8 /9
Haal de pan van het vuur en garneer met verkruimelde feta, bieslook en koriander.
Stap 9 /9
Om te serveren, leg een ei en wat groene shakshuka op een stuk geroosterd brood, met de stukjes avocado, bieslook en koriander.