Groentesamosa’s
- Totale tijd 1u. 5min.
- 20min.
Bereiden - 45min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
6 personen
380 g Bloemkool
230 g Bevroren erwtjes
150 g Feta
1 el Kerriepoeder
Zout, peper
9 bladje Brickdeeg
1 Eidooier
1 el Olijfolie
Toebehoren
Grillen Lekbak Frietmandje
Bereiding
Stap 1 /4
Snij de bloemkool in middelgrote roosjes en spoel af. Doe de erwten en de bloemkoolroosjes in de kom van het toestel. Zet de aangegeven stand aan gedurende de vermelde tijd.
Stap 2 /4
Verwijder de gekookte groenten en doe ze in een grote kom. Voeg de verkruimelde feta, het kerriepoeder en een snufje zout en peper toe. Plet met een vork tot een grof mengsel.
Stap 3 /4
Snij de vellen brickdeeg in gelijke helften. Plooi ze in de helft door de afgeronde zijde naar het midden van de rechtse rand toe te vouwen. Plaats een lepel van de vulling aan het einde van het reepje deeg en vouw op in de vorm van een driehoek. Blijf het deeg verder toeplooien zodat alle vulling in de driehoek zit vervat. Bestrijk het teveel aan deeg met een beetje eidooier en kleef het op de samosa.
Stap 4 /4
Herhaal dit tot alle vulling is opgebruikt. Plaats de grilplaat in de kom, doe de helft van de samosa’s in de kom van het toestel en bestrijk met olie. Voor de Easy Fry Oven&Grill 9in1: plaats de samosa’s in het frituurmandje. Plaats het mandje op het bovenste rooster met de lekbak onderaan. Sluit de deur. Digitale versie: Zet het aangegeven programma aan voor de vermelde tijd en draai de samosa’s halverwege het bereidingsproces om. Herhaal met de tweede lading. 2-in-1 mechanische versie: Zet aan op 170 °C gedurende 15 minuten en draai halverwege het bereidingsproces om. Herhaal met de tweede lading.