Gruyère-gougère (Gruyère-kaassoesjes)
- Totale tijd 1u. 6min.
- 30min.
Bereiden - 36min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
6 personen
Bereiding
Stap 1 /6
Doe het water, zout en boter in een pannetje. Breng dit aan de kook. Zet het vuur lager. Voeg de bloem in één keer toe. Roer goed door tot een mooi, dik deeg dat gemakkelijk loslaat van de zijkanten van de pan. Dit zou al na een paar seconden het geval moeten zijn.
Stap 2 /6
Haal de pan van het vuur. Voeg de eieren één voor één toe, terwijl je stevig klopt. Stop met kloppen als alle eieren goed zijn opgenomen. Voeg dan, stevig kloppend, het eiwit toe. Blijf kloppen totdat alles goed gemengd is en het deeg gelijkmatig is. Giet het over in een kom. Voeg de kaas toe. Laat het een paar minuten afkoelen.
Stap 3 /6
Bestrijk de ActiFry-pan licht met olie. Draai de pendelarm naar rechtsonder, aan de kant van het handvat. Maak 12 ‘gougères’ (soesjes) van ca. 25 g elk en plaats ze rechtstreeks in de ActiFry-pan. Sluit de deksel.
Stap 4 /6
Bak gedurende de aangegeven tijd.
Stap 5 /6
Haal de gebakken gougères uit de pan. Draai de pendelarm, zonder jezelf te branden, naar rechtsonder, aan de kant van het handvat. Doe hetzelfde met de rest van het deeg: maak 12 gougères van ca. 25 g elk en plaats ze rechtstreeks in de ActiFry-pan. Sluit de deksel.
Stap 6 /6
Bak gedurende de aangegeven tijd.