Hartige asperge crêpes
- Totale tijd 25min.
- 15min.
Bereiden - 10min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
8 Groene asperges, geschild
50 cl Melk
3 Eieren
200 g Bloem
1 el Suiker
1 tl Zout
1 Boter
4 Eieren
40 g Geraspte kaas
Bereiding
Stap 1 /5
Verwijder de puntjes vanaf de helft van de asperges en zet apart. snijd de rest (de onderkant) in stukjes. Smelt een blokje boter in een pan en bak de aspergestukjes bruin. Giet de melk erbij en kook op middelhoog vuur gedurende 5 minuten tot de asperges gaar zijn.
Stap 2 /5
Mix de aspergestukjes samen met de melk tot een glad mengsel en laat afkoelen (zeef indien nodig). Klop in een kom de 3 eieren los met de helft van de aspergemelk. Voeg al roerend de bloem, suiker en zout toe. Roer de resterende melk erdoor.
Stap 3 /5
Verhit een koeken- of pannenkoekpan op middelhoog vuur en wacht tot het Thermo-Signal helemaal rood is geworden voordat je je ingrediënten toevoegt.
Stap 4 /5
Lepel het beslag in de pan en spreid het uit. Laat 1 minuut bakken en draai de crêpe dan om met een spatel. Kook ongeveer 1 minuut langer. Zet apart op een bord.
Stap 5 /5
Om je pannenkoeken te garneren: blancheer je de groene asperges toppen die je apart hebt gezet, in 2 minuten in een pan kokend gezouten water. Bak de 4 spiegeleieren en bestrooi met de geraspte kaas. Garneer elke crêpe met een spiegelei en asperges.