Tefal
Tefal
Recept van Tefal

Indiase samosa's

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 40min.
  • Bereiden
    30min.
  • Koken
    10min.
  • Afkoelen
    0min.

Ingrediënten

8 personen

  • 2 zakje Filodeeg

  • 4 el Neutrale olie

  • 4 Aardappelen

  • 2 tl Kurkuma

  • 2 tl Chilipoeder

  • 2 tl Zout

  • Peper

  • 340 g Erwten

  • 2 tl Fijngesneden koriander

Bereiding

Stap 1 /7

Kook de aardappelen in een pan met kokend water in 20-25 minuten gaar. Giet de aardappelen af, verwijder de schil en pureer ze.

  • 4 Aardappelen

Stap 2 /7

Verhit de olie in een koekenpan. Voeg de aardappelpuree, zout, peper, kurkuma en chilipoeder toe en bak 2-3 minuten. Voeg de erwten toe en meng. Haal van het vuur en voeg de koriander toe. Zet aan de kant.

  • 4 Aardappelen
  • 2tl Kurkuma
  • 2tl Chilipoeder
  • 2tl Zout
  • 340g Erwten
  • 2tl Fijngesneden koriander

Stap 3 /7

Snijd de filodeegvellen in de lengte doormidden. Bestrijk de vellen met olie. Schep wat vulling in een van de hoeken en vouw ze tot een driehoek.

  • 2zakje Filodeeg
  • 4el Neutrale olie

Stap 4 /7

Zet het apparaat aan. Zet kom 1 aan. Zet het MANUAL-programma 10 minuten aan op 180 °C. Leg 3 samosa’s op de plaat in kom 1. Zet kom 2 aan. Zet het MANUAL-programma 10 minuten aan op 180 °C. Leg de samosa’s op de plaat in kom 2. Druk op START om beide kookprocessen te starten.

Stap 5 /7

Draai de samosa’s om na 10 minuten.

Stap 6 /7

Controleer en laat indien nodig nog een paar minuten koken. Herhaal het kookproces.

Stap 7 /7

Serveer de samosa's met een zoetzure saus en een salade.

Schaal SS-185673

Schaal SS-185673

Rooster SS-185685

Rooster SS-185685

Schotel SS-185759

Schotel SS-185759