Indiase samosa's
- Totale tijd 40min.
- 30min.
Bereiden - 10min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
8 personen
2 zakje Filodeeg
4 el Neutrale olie
4 Aardappelen
2 tl Kurkuma
2 tl Chilipoeder
2 tl Zout
Peper
340 g Erwten
2 tl Fijngesneden koriander
Bereiding
Stap 1 /7
Kook de aardappelen in een pan met kokend water in 20-25 minuten gaar. Giet de aardappelen af, verwijder de schil en pureer ze.
4 Aardappelen
Stap 2 /7
Verhit de olie in een koekenpan. Voeg de aardappelpuree, zout, peper, kurkuma en chilipoeder toe en bak 2-3 minuten. Voeg de erwten toe en meng. Haal van het vuur en voeg de koriander toe. Zet aan de kant.
4 Aardappelen 2tl Kurkuma 2tl Chilipoeder 2tl Zout 340g Erwten 2tl Fijngesneden koriander
Stap 3 /7
Snijd de filodeegvellen in de lengte doormidden. Bestrijk de vellen met olie. Schep wat vulling in een van de hoeken en vouw ze tot een driehoek.
2zakje Filodeeg 4el Neutrale olie
Stap 4 /7
Zet het apparaat aan. Zet kom 1 aan. Zet het MANUAL-programma 10 minuten aan op 180 °C. Leg 3 samosa’s op de plaat in kom 1. Zet kom 2 aan. Zet het MANUAL-programma 10 minuten aan op 180 °C. Leg de samosa’s op de plaat in kom 2. Druk op START om beide kookprocessen te starten.
Stap 5 /7
Draai de samosa’s om na 10 minuten.
Stap 6 /7
Controleer en laat indien nodig nog een paar minuten koken. Herhaal het kookproces.
Stap 7 /7
Serveer de samosa's met een zoetzure saus en een salade.