Italiaanse beignets - Recepten Easy Fry Max | Tefal
Tefal
Recept van Tefal

Italiaanse beignets

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 1u. 26min.
  • Bereiden
    20min.
  • Koken
    6min.
  • Afkoelen
    1u.

Ingrediënten

4 personen

  • 1 zakje Bakkersgist

  • 1 tl Suiker

  • 2 el Warm water

  • 2 Eieren

  • 16 cl Melk

  • 75 g Suiker

  • 30 g Gesmolten boter

  • 1 snuifje Zout

  • 250 g Bloem

  • 70 g Sultana rozijnen

  • 40 g Pijnboompitten

Bereiding

Stap 1 /9

Warm het water op in een pannetje of in de magnetron tot 38°C à 40°C. Zorg ervoor dat het water niet te heet is, want dit zou de gist kunnen deactiveren. Doe de gist bij het water en voeg 1 tl suiker toe. Meng met een garde. Laat 5 minuten staan. De gist moet opgelost zijn.

  • 1zakje Bakkersgist
  • 1tl Suiker
  • 2el Warm water

Stap 2 /9

Klop in een grote kom de eieren los. Voeg de melk, resterende suiker, gesmolten boter en zout toe. Meng goed.

  • 2 Eieren
  • 16cl Melk
  • 75g Suiker
  • 30g Gesmolten boter
  • 1snuifje Zout

Stap 3 /9

Voeg het gistmengsel toe aan het ei- en melkmengsel. Roer geleidelijk de bloem erdoor tot je een glad deeg hebt.

  • 250g Bloem

Stap 4 /9

Voeg de rozijnen en pijnboompitten toe. Kneed het deeg tot het soepel en elastisch is.

  • 70g Sultana rozijnen
  • 40g Pijnboompitten

Stap 5 /9

Laat het deeg rusten in een afgedekte kom op een warme plek tot het verdubbeld is in grootte.

Stap 6 /9

Bekleed de bakplaat met bakpapier

Stap 7 /9

Gebruik een spuitzak en vorm kleine balletjes op de bakplaat. Begin met bakken.

Stap 8 /9

Bak de beignets goudbruin, zo nodig in meerdere porties.

Stap 9 /9

Geniet van deze warme beignets rechtstreeks uit je machine.

Rooster SS-185685

€ 5,00

Op voorraad

Rooster SS-185685