Italiaanse beignets
- Totale tijd 1u. 26min.
- 20min.
Bereiden - 6min.
Koken - 1u.
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
4 personen
1 zakje Bakkersgist
1 tl Suiker
2 el Warm water
2 Eieren
16 cl Melk
75 g Suiker
30 g Gesmolten boter
1 snuifje Zout
250 g Bloem
70 g Sultana rozijnen
40 g Pijnboompitten
Bereiding
Stap 1 /9
Warm het water op in een pannetje of in de magnetron tot 38°C à 40°C. Zorg ervoor dat het water niet te heet is, want dit zou de gist kunnen deactiveren. Doe de gist bij het water en voeg 1 tl suiker toe. Meng met een garde. Laat 5 minuten staan. De gist moet opgelost zijn.
Stap 2 /9
Klop in een grote kom de eieren los. Voeg de melk, resterende suiker, gesmolten boter en zout toe. Meng goed.
Stap 3 /9
Voeg het gistmengsel toe aan het ei- en melkmengsel. Roer geleidelijk de bloem erdoor tot je een glad deeg hebt.
Stap 4 /9
Voeg de rozijnen en pijnboompitten toe. Kneed het deeg tot het soepel en elastisch is.
Stap 5 /9
Laat het deeg rusten in een afgedekte kom op een warme plek tot het verdubbeld is in grootte.
Stap 6 /9
Bekleed de bakplaat met bakpapier
Stap 7 /9
Gebruik een spuitzak en vorm kleine balletjes op de bakplaat. Begin met bakken.
Stap 8 /9
Bak de beignets goudbruin, zo nodig in meerdere porties.
Stap 9 /9
Geniet van deze warme beignets rechtstreeks uit je machine.