Kabeljauw à la Méditerranée
- Totale tijd 25min.
- 15min.
Bereiden - 10min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
6 personen
6 Kabeljauwfilets (ongeveer 150 per stuk)
75 g Ontpitte zwarte olijven
Sap en rasp van één citroen
1.5 tl Chilipoeder
2 teentje Fijngesneden knoflook
15 cl Balsamicoazijn
1 tl Olijfolie
Zout, peper
Bereiding
Stap 1 /5
Snijd de olijven in schijfjes. Meng de olijven in een kom met de citroenrasp, chilipoeder, knoflook, balsamicoazijn en de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
75g Ontpitte zwarte olijven Sap en rasp van één citroen 1.5tl Chilipoeder 2teentje Fijngesneden knoflook 15cl Balsamicoazijn 1tl Olijfolie Zout, peper
Stap 2 /5
Bestrijk de kabeljauw met citroensap en olijfolie.
6 Kabeljauwfilets (ongeveer 150 per stuk)
Stap 3 /5
Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zet het VIS-programma 10 minuten aan op 180 °C. Bedek de grillplaat van lade 1 met aluminiumfolie en leg hier de kabeljauwmoot op. Zet lade 2 aan. Zet het VIS-programma 10 minuten aan op 180 °C. Bedek de grillplaat van lade 2 met aluminiumfolie en leg hier de andere kabeljauwmoot op. Druk op START om het kookproces te starten.
Stap 4 /5
Zorg ervoor dat de vis goed gaar is; dit kan variëren afhankelijk van de grootte van de stukken. Verleng de tijd met een extra 1 min, indien nodig, tot de vis gemakkelijk schilfert met een vork.
Stap 5 /5
Serveer de kabeljauw met de olijvenmix. Serveer met courgettefrietjes.