Kabeljauw à la Méditerranée
Tefal
Recept van Tefal

Kabeljauw à la Méditerranée

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 25min.
  • Bereiden
    15min.
  • Koken
    10min.
  • Afkoelen
    0min.

Ingrediënten

6 personen

  • 6 Kabeljauwfilets (ongeveer 150 per stuk)

  • 75 g Ontpitte zwarte olijven

  • Sap en rasp van één citroen

  • 1.5 tl Chilipoeder

  • 2 teentje Fijngesneden knoflook

  • 15 cl Balsamicoazijn

  • 1 tl Olijfolie

  • Zout, peper

Bereiding

Stap 1 /5

Snijd de olijven in schijfjes. Meng de olijven in een kom met de citroenrasp, chilipoeder, knoflook, balsamicoazijn en de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.

  • 75g Ontpitte zwarte olijven
  • Sap en rasp van één citroen
  • 1.5tl Chilipoeder
  • 2teentje Fijngesneden knoflook
  • 15cl Balsamicoazijn
  • 1tl Olijfolie
  • Zout, peper

Stap 2 /5

Bestrijk de kabeljauw met citroensap en olijfolie.

  • 6 Kabeljauwfilets (ongeveer 150 per stuk)

Stap 3 /5

Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zet het VIS-programma 10 minuten aan op 180 °C. Bedek de grillplaat van lade 1 met aluminiumfolie en leg hier de kabeljauwmoot op. Zet lade 2 aan. Zet het VIS-programma 10 minuten aan op 180 °C. Bedek de grillplaat van lade 2 met aluminiumfolie en leg hier de andere kabeljauwmoot op. Druk op START om het kookproces te starten.

Stap 4 /5

Zorg ervoor dat de vis goed gaar is; dit kan variëren afhankelijk van de grootte van de stukken. Verleng de tijd met een extra 1 min, indien nodig, tot de vis gemakkelijk schilfert met een vork.

Stap 5 /5

Serveer de kabeljauw met de olijvenmix. Serveer met courgettefrietjes.

Schaal SS-185673

Schaal SS-185673

Rooster SS-185685

Rooster SS-185685

Schotel SS-185759

Schotel SS-185759