Kabeljauw à la Méditerranée
- Totale tijd 25min.
- 15min.
Bereiden - 10min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
6 personen
6 Kabeljauwfilets (ongeveer 150 per stuk)
75 g Ontpitte zwarte olijven
Sap en rasp van één citroen
1.5 tl Chilipoeder
2 teentje Fijngesneden knoflook
15 cl Balsamicoazijn
1 tl Olijfolie
Zout, peper
Bereiding
Stap 1 /5
Snijd de olijven in schijfjes. Meng de olijven in een kleine kom met de citroenrasp, chilipoeder, knoflook, balsamicoazijn en de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 2 /5
Bestrijk de kabeljauw met citroensap en olijfolie.
Stap 3 /5
Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zet het VIS-programma 10 minuten aan op 180 °C. Bedek de grillplaat van lade 1 met aluminiumfolie en leg hier de andere kabeljauwmoot op. Zet lade 2 aan. Zet het VIS-programma 10 minuten aan op 180 °C. Bedek de grillplaat van lade 2 met aluminiumfolie en leg hier de andere kabeljauwmoot op. Druk op START om het kookproces te starten.
Stap 4 /5
Zorg ervoor dat de vis goed gaar is; dit kan variëren afhankelijk van de grootte van de stukken. Verleng de tijd met een extra minuut, indien nodig, tot de vis gemakkelijk schilfert met een vork.
Stap 5 /5
Serveer de kabeljauw met de olijvenmix. Serveer met courgettefrietjes.