Kabeljauwhapjes
- Totale tijd 48min.
- 25min.
Bereiden - 23min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
Bereiding
Stap 1 /10
Doe de kabeljauwfilets in een pan met koud water. Breng aan de kook en zet het vuur uit. Laat 2-3 min. rusten en haal de filets uit de pan.
Stap 2 /10
Hak de sjalotten en het pepertje fijn. Verwijder de graten en prak de filets fijn (met een vork).
Stap 3 /10
Doe alle ingrediënten in een kom en meng met een vork of houten lepel. Je moet een dikke, elastische massa verkrijgen.
Stap 4 /10
Giet een ActiFry-lepel olie in de kuip. Sluit het deksel.
Stap 5 /10
Laat de ActiFry® volgens de aangegeven tijd voorverwarmen.
Stap 6 /10
"Maak met behulp van twee dessertlepels 12-14 balletjes van het het kaasmengsel en bestrijk deze met een kwastje met olie (1 keer per drie hapjes). Doe ze in de ActiFry en zorg er indien mogelijk voor dat de hapjes elkaar niet raken. Sluit het deksel."
Stap 7 /10
Laat volgens de aangegeven tijd bakken.
Stap 8 /10
Haal de 12-14 balletjes uit de kuip en maak er op dezelfde manier opnieuw 12-14. Sluit het deksel
Stap 9 /10
Laat opnieuw volgens de aangegeven tijd bakken.
Stap 10 /10
Serveer de vishapjes met een paar ActiFry-lepels tomatensaus en wat basilicumblaadjes.