Kalkoengehaktballen met in appel gesmoorde bietjes
- Totale tijd 45min.
- 25min.
Bereiden - 20min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
500 g Voorgekookte bietjes (ongeveer 2 grote)
200 g zure appel (ongeveer 1)
150 g Ui (ongeveer 1 gemiddelde)
1 el Plantaardige olie
Zout, peper
1 el Azijn
100 g Ui (ongeveer 1 kleine)
2 teentje Knoflook
500 g Kalkoenfilet
1 tl Mosterd
1 Ei
0.5 tl Kurkuma
1 el Fijngesneden basilicum
30 g Paneermeel
Zout, peper
Toebehoren
Bakplaat Bakplaat XL
Bereiding
Stap 1 /5
De gehaktballen: pel de ui en teentjes knoflook. Snijd in stukken en doe ze samen met de kalkoen, mosterd, ei, kurkuma, basilicum, broodkruimels, zout en peper in een blender. Mix voor de vulling. Maak met natte handen 12 platgeslagen ballen en leg ze in de koelkast.
Stap 2 /5
Schil en rasp de bietjes en appel met een grove rasp. Pel en snipper de ui en leg in de ovenaccessoire met de olie, zout en peper en roer door elkaar.
Stap 3 /5
Zet de accessoire in de OptiGrill in plaats van de onderste plaat en zet de gril op 180 °C. Zet de zijthermostaat op stand 4. Dek de ovenaccessoire af met het deksel. Laat wanneer de oven is voorverwarmd 5 minuten koken.
Stap 4 /5
Voeg de bietjes, appel, azijn, zout en peper toe. Roer en dek weer af. Leg de kalkoengehaktballen ondertussen op de grilplaat en bak 15 minuten. Draai de ballen regelmatig om en roer halverwege de bereidingstijd door de bietjes.
Stap 5 /5
Serveer direct.