Kaneelbroodjes
Tefal
Recept van Tefal

Kaneelbroodjes

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 3u. 55min.
  • Bereiden
    30min.
  • Koken
    25min.
  • Afkoelen
    3u.

Ingrediënten

2 personen

  • Voor het brioche deeg:

  • 200 g bloem

  • 30 g basterdsuiker

  • 1 tl kaneel

  • 1 snufje zout

  • 9 g verse gist

  • 75 ml volle melk

  • 80 g eieren

  • 30 g boter op kamertemperatuur

  • Voor de garnering:

  • 80 g boter op kamertemperatuur

  • 80 g bruine suiker

  • 1 tl kaneel

  • Voor het glazuur:

  • 30 g poedersuiker

  • 50 g kwark

  • 0.5 citroen

Bereiding

Stap 1 /8

Om het briochedeeg te maken: doe de bloem, suiker en kaneel in de kom van de keukenmachine, met zout aan de ene kant en bakpoeder aan de andere kant. Zorg ervoor dat het zout en het bakpoeder elkaar niet raken. Begin te kneden, voeg de melk toe , dan 75 g eieren (bewaar de resterende 5 g voor het glazuur). Kneed tot het deeg gelijkmatig en zacht is. Voeg dan de boter toe en kneed opnieuw tot deze volledig is opgenomen, blijf dan 5 minuten kneden.

  • 200g bloem
  • 30g basterdsuiker
  • 1tl kaneel
  • 1 snufje zout
  • 9g verse gist
  • 75ml volle melk
  • 80g eieren
  • 30g boter op kamertemperatuur

Stap 2 /8

Vorm een ​​bal en leg het deeg in een kom bedekt met een vochtige theedoek. Laat minimaal 1 uur en 30 minuten rijzen, bij voorkeur op 25°C, het deeg moet in volume verdubbelen.

Stap 3 /8

Haal het deeg eruit en kneed met de hand om de lucht te verwijderen.

Stap 4 /8

Om het vormen gemakkelijker te maken, zet je het 15 minuten in de koelkast.

  • 80g boter op kamertemperatuur
  • 80g bruine suiker
  • 1tl kaneel

Stap 5 /8

Bereid gedurende deze tijd het glazuur voor. Klop in een kom de boter romig met de bruine suiker en de kaneel. Leg het deeg op een zeer licht met bloem bestoven oppervlak. Rol uit tot een rechthoek van ongeveer 35 x 20 cm en verdeel de kaneelboter erover. Rol het deeg uit tot een worstvorm en laat 15 minuten afkoelen.

Stap 6 /8

Haal het worstvormige deeg eruit en snijd het in zes plakjes. Leg 3 plakjes in elke mini-braadpan naast elkaar en laat het deeg 1 uur rijzen op kamertemperatuur.

Stap 7 /8

Bestrijk de sneetjes brioche met de rest van het ei en bak 25 minuten.

Stap 8 /8

Om het glazuur te bereiden: Doe alle ingrediënten in een kom en klop een paar minuten tot het mengsel glad is. Zodra de brioche-plakjes warm of volledig afgekoeld zijn, bedek je ze met het glazuur.

  • 30g poedersuiker
  • 50g kwark
  • 0.5 citroen

Schaal SS-185673

Handig!

€ 10,60

Schaal SS-185673

Rooster SS-185685

Onmisbaar!

€ 5,00

Rooster SS-185685

Schotel SS-185759

Referentie permanent uitverkocht

Schotel SS-185759

Ovenrooster SS-185760

Referentie permanent uitverkocht

Ovenrooster SS-185760