Kaneelbroodjes
- Totale tijd 3u. 55min.
- 30min.
Bereiden - 25min.
Koken - 3u.
Afkoelen
Ingrediënten
2 personen
Voor het brioche deeg:
200 g bloem
30 g basterdsuiker
1 tl kaneel
1 snufje zout
9 g verse gist
75 ml volle melk
80 g eieren
30 g boter op kamertemperatuur
Voor de garnering:
80 g boter op kamertemperatuur
80 g bruine suiker
1 tl kaneel
Voor het glazuur:
30 g poedersuiker
50 g kwark
0.5 citroen
Bereiding
Stap 1 /8
Om het briochedeeg te maken: doe de bloem, suiker en kaneel in de kom van de keukenmachine, met zout aan de ene kant en bakpoeder aan de andere kant. Zorg ervoor dat het zout en het bakpoeder elkaar niet raken. Begin te kneden, voeg de melk toe , dan 75 g eieren (bewaar de resterende 5 g voor het glazuur). Kneed tot het deeg gelijkmatig en zacht is. Voeg dan de boter toe en kneed opnieuw tot deze volledig is opgenomen, blijf dan 5 minuten kneden.
Stap 2 /8
Vorm een bal en leg het deeg in een kom bedekt met een vochtige theedoek. Laat minimaal 1 uur en 30 minuten rijzen, bij voorkeur op 25°C, het deeg moet in volume verdubbelen.
Stap 3 /8
Haal het deeg eruit en kneed met de hand om de lucht te verwijderen.
Stap 4 /8
Om het vormen gemakkelijker te maken, zet je het 15 minuten in de koelkast.
Stap 5 /8
Bereid gedurende deze tijd het glazuur voor. Klop in een kom de boter romig met de bruine suiker en de kaneel. Leg het deeg op een zeer licht met bloem bestoven oppervlak. Rol uit tot een rechthoek van ongeveer 35 x 20 cm en verdeel de kaneelboter erover. Rol het deeg uit tot een worstvorm en laat 15 minuten afkoelen.
Stap 6 /8
Haal het worstvormige deeg eruit en snijd het in zes plakjes. Leg 3 plakjes in elke mini-braadpan naast elkaar en laat het deeg 1 uur rijzen op kamertemperatuur.
Stap 7 /8
Bestrijk de sneetjes brioche met de rest van het ei en bak 25 minuten.
Stap 8 /8
Om het glazuur te bereiden: Doe alle ingrediënten in een kom en klop een paar minuten tot het mengsel glad is. Zodra de brioche-plakjes warm of volledig afgekoeld zijn, bedek je ze met het glazuur.