Karamelmeringues
- Totale tijd 3u. 55min.
- 25min.
Bereiden - 1u. 45min.
Koken - 1u. 45min.
Afkoelen
Ingrediënten
2 ovenlading
2 Eiwit
200 g Suiker
2 Maizena
1 tl Olie
10 cl Water
Toebehoren
Cake Factory antiaanbakvorm
Bereiding
Stap 1 /8
Doe de suiker en het water in een kom. Verwarm op middelhoog vuur totdat je een lichtgekleurde karamel hebt.
Stap 2 /8
Giet direct op een stuk bakpapier of een licht ingevette bakplaat. Laat volledig afkoelen en hard worden.
Stap 3 /8
Wanneer de karamel goed koud en hard is, breek je hem en doe je hem met het zetmeel in een kom van de mixer. Maal tot een fijn poeder. Bewaar in een luchtdichte pot.
Stap 4 /8
Klop de eiwitten stijf. Voeg wanneer ze stijf zijn de helft van de karamelpoeder toe en klop het geheel 1 minuut door.
Stap 5 /8
Voeg vervolgens de rest van de karamelpoeder toe en blijf kloppen totdat het mengsel glad en glanzend is.
Stap 6 /8
Stop dit in een spuitzak.
Stap 7 /8
Knip een stuk bakpapier uit en leg dit op de bodem van de Cake Factory-vorm.
Stap 8 /8
Maak meringues met een doorsnede van 3 of 4 centimeter en plaats de vorm in de Cake Factory. Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken. Laat de meringues volledig afkoelen en hard worden voordat je ze van het bakpapier haalt.